Com es poden generar nous coordinadors de centre amb l’usuari representant legal?

Cal accedir a la pestanya Administració, apartat ACL, Usuaris, Coordinador i Alta. Llavors caldrà introduir les dades del nou coordinador del centre (nom, cognoms i DNI són obligatoris). També s’haurà de seleccionar un nom d’usuari (es recomana fer servir el DNI) i posar una contrasenya. Aquestes seran les credencials d’accés al qBID.
Per completar l’operació, també s’ha d’anar a la pestanya Servei d’Ocupació de Catalunya i donar el permís per les especialitats que podrà gestionar el nou coordinador. Cal marcar el requadre que hi ha al costat de cada especialitat convenient.
Finalment s’haurà de clicar l’icona de crear.

Puc accedir a un entorn de proves del qBID?

No. Durant el període 2014, en la posada en marxa del qBID, es va posar a disposició dels centres un entorn de proves amb accions i alumnes ficticis per tal de simular la creació de convenis i inicis de pràctiques. Aquest entorn es va utilitzar molt escassament, i en diversos casos, va generar confusió a l’hora d’accedir a la plataforma real. Es va constatar que, de fet, l’aprenentatge es va realitzar directament en l’entorn real amb el suport dels tutorials i les guies de gestió. Per tant, enguany no està previst un entorn de proves.

No he rebut les credencials d’accés ¿qué faig?

En cas de ser un responsable legal:

  • Posis en contacte amb el seu tècnic de seguiment o el servei de verificació sobre el terreny.

En cas de ser un tutor/a de pràctiques:

  • Posis en contacte amb el seu representant legal o coordinador de pràctiques del centre qui té la potestat de re-generar la contrasenya.

L’usuari que hagi de fer la regeneració pot seguir la següent  guia. Regenerar contrassenya