Millores 2016

Inici Forums Consultes Altres Millores 2016

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #276
  SUPERVISOR SOC
  Participant

  Durant el 2015 s’ha posat a disposició dels centres de formació l’aplicatiu qBID. Aquest aplicatiu ha permès dissenyar els processos de pràctiques en base a un pla d’activitats predefinit i seguint un procés comú de seguiment, control i avaluació. Tot plegat, utilitzant les dades que ja estaven mecanitzades a GIA (alumnes, centres, acció formativa i especialitat). Aquest any passat 253 entitats de formació han gestionat 14.377 convenis en 5.000 empreses diferents.

  De cara a millorar el procés i l’aplicatiu s’ha obert aquest espai per tal que, tothom que ho desitgi, faci aportacions sobre el qBID. Agrairíem que es fessin comentaris sobre aquells aspectes millorables.

  Us convidem a què, durant els propers dies, feu les valoracions i/o aportacions que considereu des de la vostra experiència o intervingueu en les aportacions d’altres centres.

  #278

  A l’hora de fer els convenis, no veiem necessari que estigui restringida la franja de 14.00 a 15.00 i que durant aquesta hora els alumnes no puguin fer pràctiques. Hi ha casos en que podrien fer pràctiques de 9.00 a 15.00 o de 15.00 a 20.00 i amb l’actual modalitat el Qbid no ho permet.

  #279

  Pensem que, donat que el Qbid disposa de totes les dades dels alumnes, del centre i de les empreses, creiem que el Qbid podria generar els diplomes dels alumnes ja amb les dades incorporades, així ens estalvia als centres haver d’omplir-los.

  #280
  DPCH DE FEMAREC
  Participant

  – Que a la pestanya d’Activitat diària del dossier ens avisi si no arribem o ens passem de les hores màximes diàries que s’han d’introduir.
  – Que a la pestanya de FPCT / Valoració Contacte de Valoració puguis valorar a l’alumne com Negatiu i desprès valorar si és APTE o NO APTE del curs. Ara només t’ho deixa fer si la valoració és positiva.
  – Que es pugui fer el tancament o baixa d’un quadern des de la mateixa Qualificació Global de l’FPCT si un alumne no ha assolit les hores totals de pràctiques, o amb un desplegable amb les diferents opcions o bé, amb un icona que et derivi a l’altra pestanya.
  – Que no hagin d’indicar els minuts exactes dedicats a cadascuna de les activitats previstes en el pla d’activitats. En primer lloc, són activitats previstes que potser a vegades no es corresponen exactament amb el que acabaran fent un cop conegut a l’alumne. D’altra banda, resulta molt difícil indicar el nombre de minuts en que ha realitzat una activitat que es reparteix durant tot el dia en diferents moments. L’alumne, finalment sovint assigna els minuts de manera repartida amb l’únic objectiu de que sumin el número d’hores que han estat al centre de pràctiques, però sense fent-ho de manera real i acurada, o sigui, en molts casos s’ho inventen.
  – Que existeixi sempre l’opció de modificar documents un cop gravats.
  – Que els alumnes no hagin de fer en alguns cassos dues valoracions de les pràctiques, la del QBID i el qüestionari.

  #281

  En primer lloc vull remarcar que les hores de pràctiques dels CPs ens semblen, en general molt escasses. Partint d’aquest fet, trobo que el Qbid, tot i que agilitza alguns temes com ara la creació de convenis, és feixuc de gestionar. Les propostes de millora que proposem són:
  En molts centres els rols de tutor i coordinador els fa la mateixa persona, proposem que, si el centre ho desitja, es puguin fer totes les gestions des d’un mateix usuari.
  Massa informes per tan poques hores de pràctiques. No afegeix qualitat ni informació útil, perquè al fer massa enquestes la gent no es pren la molèstia de valorar a fons.
  S’han de fer massa passos per completar tot el procés. Es perd molt temps en tasques que no aporten valor afegit.
  Els alumnes es queixen que han de fer la mateixa valoració final dos cops, la del QBID i el qüestionari que els passem en paper.
  En la darrera programació del 2014 ens vam trobar amb un problema per modificar unes dades, que ens va costar una setmana poder solucionar-lo. El servei de suport hauria de ser més àgil.

  #284

  Bon dia,

  Us fem arribar les nostres propostes de millora:
  Quan es facin els convenis:
  – Que es puguin entrar minuts inferiors a quarts, mitja i tres quarts d’hora. Només es podia entrar de 15 a 15 minuts.. Per exemple, que es pugui entrar de 9.00h a 13.20h.. o 9.00 a 13.05h
  – Que el comput global de cada setmana sumi el total dels minuts entrats, ja que si de dilluns a divendres fan de 9.00 a 13.15h (4h15minuts/diàries), només sumava les hores complertes, és a dir, 21 hores, en comptes de 21h15minuts.
  Que el QBID reflecteixi clarament si un/una alumne/a no fa el qüestionari final de satisfacció per poder-ne fer seguiment
  Que les preguntes del qüestionari de satisfacció estiguin adaptades al mòdul de pràctiques
  Que l’alumne/a pugui valorar l’informe del 25% d’assistència, encara que el docent hagi fet la seva valoració.
  Poder fer un canvi de dades en un conveni validat sense haver de repetir el conveni.
  Que els documents (REF) es puguin trobar tots amb facilitat, i que no s’hagi d’anar a buscar cadaun d’ells en diferents pàgines. Evitar anar endavant i darrera, etc.

  Gràcies per tenir-ho present.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.